TIPS VOOR VEILIG RIJDEN VOOR SENIOREN

Blijf lichamelijk actief: lichamelijke activiteit verbetert uw flexibiliteit en kracht, die op hun beurt uw veiligheid tijdens het rijden kunnen verbeteren.

2. Plan regelmatige zicht- en gehoortests: zelfs als uw gezichtsvermogen en gehoor in orde zijn, wordt het aanbevolen om een ​​arts te bezoeken en regelmatig zicht- en gehoortests te plannen.

3. Beheers alle chronische aandoeningen: Werk samen met uw arts en volg de instructies voor het omgaan met chronische aandoeningen die uw veiligheid achter het stuur kunnen beïnvloeden

4. Begrijp uw beperkingen: breng aanpassingen aan om aan uw fysieke beperkingen te voldoen.

5. Rijd wanneer de wegen en u in goede staat verkeren: de veiligheid van de bestuurder is overdag en bij mooi weer hoger. Overweeg om gebruik te maken van het openbaar vervoer wanneer het zicht slecht is of de omgeving onbekend is.

6. Berg je mobiele telefoon op en concentreer je op de weg: Berg de telefoon ergens op een veilige plek op en laat hem daar staan ​​tot je op je bestemming bent aangekomen.

7. Werk uw rijvaardigheid bij: Er zijn tal van educatieve programma’s voor de gemeenschap of lokale organisaties die de veiligheid van oudere volwassenen leren. Overweeg een opfriscursus te volgen om uw rijvaardigheid bij te werken, zodat u en anderen veilig kunnen blijven.

hallorijbewijs.nl