GEANIMEERDE VIDEO’S ZIJN KOSTENEFFECTIEF

Een van de grootste uitdagingen waarmee de meeste videoproducenten worden geconfronteerd, is het ontbreken van een groot budget: 41% van de marketeers noemt een gebrek aan budget als een van de drie belangrijkste redenen waarom ze aarzelen om video te gebruiken.

Kosten voor live-action video’s omvatten meestal het vinden van geschikte acteurs, een locatie om je video op te nemen, apparatuur en videoproductiekosten. Geanimeerde video daarentegen heeft alleen een maandelijks abonnement nodig.

Maar animatie geeft je de vrijheid om de natuur te trotseren, scènes of acties te creëren die fysiek onmogelijk zijn, en buitenaardse personages tot leven te brengen. Je hoeft niet te vertrouwen op de talenten van acteurs op het scherm om het juiste verhaal te vertellen. De kracht ligt volledig in jouw handen.

Aanvaardend dat je actie-accounts moet maken, stel ik channeloranje voor, het is nog een vereniging die in Nederland is opgezet en ik heb eigenlijk een uitbundige video gekregen voor een promotiemissie van mij en ze maakten een uitzonderlijke verschijning.

De andere schoonheid van het maken van geanimeerde video’s is hoe gemakkelijk het is om details te beheren. In live-action video zit je vast met veel van de beslissingen die je in het begin neemt, en eventuele wijzigingen die later worden aangebracht, kunnen je duur komen te staan. Maar met geanimeerde video kun je instellingen, verhaallijn of personagedetails wijzigen door simpelweg te klikken, slepen en neerzetten, zonder dat dit gevolgen heeft voor de reikwijdte van je project of budget.

Als je je onderzoek hebt gedaan, heb je waarschijnlijk gemerkt dat animatiestudio’s vaak geen prijzen aanbieden op hun websites. Dat komt omdat geanimeerde video’s op maat worden gemaakt en net als elk ander aangepast product moeten worden gebudgetteerd. Er zijn veel verschillende factoren betrokken bij het budgetteren van een geanimeerde video, omdat animatie soms extreem ingewikkeld kan zijn

channelorange.nl